Hírek

6 Gin típus és, hogy hogyan fogyaszd őket

By április 5, 2017 No Comments

Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutatót az Ön számára, amely felvázolja a stílusokat, és ami a legfontosabb, hogy hogyan kell inni őket!

London Dry

London Dry

Bár eredetileg Londonban készítették, London Dry Gint bárhol lehet csinálni a világon. Ez először 1831 körül jelent meg és a kiváló desztillációs technikákkal elérték, hogy a szesz elég tiszta lett az értékesítéshez cukrozatlanul (száraz).

Vannak azonban olyan szigorú uniós szabályozó törvények, amelyek kikötik, hogy a ginek mikor nevezhetők jogosan London Dry ginnek. Minden növényi alapanyagnak jelen kell lennie a desztilláció idején, azaz nem lehet lepárolni a gint, majd hozzáadni ízesítőket.

Kedvencek közé tartozik a Tanqueray, a Sipsmith és a No.3 Gin.

Hogyan fogyaszd?

London Dry Gin fantasztikus egy G&T-hez és a martinihoz, de nagyon rugalmas, és fel lehet használni a legtöbb koktélhoz.

Plymouth GinPlymouth Gin

Plymouth Gin, mint Xoriguer Gin van jelen ebben a pillanatban, ezt a saját EU elnevezést használják rá. Ez azt jelenti, hogy csak a Plymouth vizét használják Dartmoor-ból. Ugyanakkor a jelenlegi tulajdonos, Pernod Ricard úgy döntött, hogy nem folytatja a regisztrálást az EU Appellation esetén, megnyitva az utat más lepárlók számára, hogy Plymouth Gint készíthessenek.

Plymouth Gint kevésbé tartják száraznak, és lágyabb ízű, mint a London Dry. Három változata, a Regular, a Navy Strength és a Sloe Gin.

Ezt a népszerűséget a 20. század korai szakaszában jól mutatja, egy specifikus referencia a 23 gin alapú koktél receptet tartalmazó a Savoy Cocktail Book.

Hogyan fogyaszd?

Plymouth valóban sokoldalú és jól megy a G&T és a martini koktélokhoz, de szerezz meg egy klasszikus koktél könyvet, és kísérletezz! Próbáld ki a Gin Rickey és sour-t is!

Old Tom Gin

Old Tom Gin

Egy időben ez az édes (néha szíverősítőnek is hívták) gin volt a legnépszerűbb (a 18. és 19. században). Ez javarészt annak volt köszönhető, hogy a szegényes tisztítású szesz bázis, durva ízű gint eredményezett, így szükség volt édesítésre, hogy kellemessé váljon. Eredetileg édesgyökér, majd később a cukor volt a választott édesítőszer. Különböző történetek vannak arról, hogyan is kapta a nevét.

Hogyan fogyaszd?

Sweet Martini, Tom Collins vagy Martinez.

.

London Dry Gin
Navy Strength Gin

Navy Strength Ginnél van, hogy több mint 57% alkoholtartalom jelenik meg ebben a kategóriában. (Megjegyzés: az átlagos ginek alkoholtartalma 40-43% között van, így Navy Strength gins nagyon erős, és kell, hogy tudjuk mértékkel fogyasztani!)

Navy Strength egy hajózási meséről kapta a nevét. A történet úgy szól, hogy ha 57%-os vagy a feletti gint töltesz a puskaporra, be robban, ez volt az a módszer, amivel a tengerészek ellenőrizték az erősséget. Ha a puskaport nem gyújtotta a vizsgálat során az ital, tudták, hogy a gin már felhígult. Isten ments!

Hogyan fogyaszd?

Kedvencek közé tartoznak a Sipsmith VJOP és a Four Pillars Gunpowder Proof.

Magas alkoholtartalmú ginből csinálj egy merész G&T-t, martininál azt ajánlom, hogy egy nedvesebb változatot készíts (használj több vermutot). Negroni előnyére válhat a magasabb alkoholtartalmú gin.

Navy Strength Gin

Barrel-Aged Gin

A történelmi gyakorlata a gin érlelésének visszatér a divatba. A gint nem kell hosszú ideig érlelni, mint a whiskyt vagy a konyakot, a három hónapos érlelési idő tekinthető megfelelőnek. A jól fűszerezett hordók segítenek az érlelési folyamatban. Beefeater és a Burrough Reserve Lillet hordókat használ, míg a Four Pillars francia tölgyfahordókat.

Észre fogod venni, hogy a boróka jegyeket kiegészíti a hordó-korú gin méz és fahéj jelleggel, így jobban észrevehetőek az alap ízek.

Hogyan Fogyaszd?

Az érlelt ginekbe finoman belekortyolunk, ügyesen jégre töltjük vagy egy Oldfashion-be. Jól illenek a Martinez-hez.

Sloe Gin

Sloe Gin

Technikailag szólva, a kökény gin egy likőr. Készítése közben kökény bogyókat áztatnak a ginbe, mielőtt a cukrot hozzáadnák. Ez egy kicsit kisebb alkoholtartalmú és egy kicsit olyan, mint egy borpárlat vagy portói.

Kedveltek a Hayman’s, Sipsmith és a McHenry & Sons Sloe Gin.

Hogyan fogyaszd?

Sloe Gin mesés önmagában vagy egy Sloe Gin Fizzhez, de ugyan úgy kiváló egy Negronihoz.

Nyilvánvaló, hogy az összes ital, amelyet itt felsorolásra került, csak egy javaslat, amit már felszolgáltak bárokban is. Nyugodtan kísérletezzen saját ízek és preferenciák alapján.

.

Ha szeretnéd megismerni az italok világát, jelentkezz a Mojito Mixeriskola alapfokú vagy haladó mixertanfolyamára!

Leave a Reply