Barion Pixel
menu

A világ legdrágább ginjei

2018. március 26. 00:00

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban!

A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült. 

Nézzük a legdrágább Gineket:

Bombay Revelation - A világ legdrágább ginjei

A Bombay Revelation

A Bombay Spirits Co. a Bombay Sapphire márkanevet viselő gint mandulával, citromhéjjal, édesgyökérrel, orris (írisz) gyökérrel, angyalgyökérrel, korianderrel, kassziával, jávai borssal, paradicsomszemekkel és természetesen borókabogyóval is ízesítik. Amikor a Bombay Spirits csapata összefogott az ékszerkészítő Baccarat és a Garrard csapatával, valamint Karim Rashid tervezővel, az eredmény a „Revelation” névre keresztelt különleges gin-es üveg lett.

Öt darab Revelation üveget gyártottak – mindegyik kézzel készített kristályüveg, az üveg alakja is kristály formát ölt, aminek a tetején zafír követ helyeztek el és az üveget persze ginnel töltötték meg. A kollekciót a Garrard székházában mutatták be Londonban, majd azokat 5 különböző helyen értékesítették. A Kristályüvegek darabja  200.000,- dollár értékűek, ami nem csekély összeg egy üvegért.

Egy ilyen példány igazi kincsnek számít, kiállítási darab, aminek nem a pultban, hanem a vitrinben van a helye. A Mojito Mixeriskolában találkozhatsz a Bombay Sapphire márkával és gin alapú koktélokat tanulhatsz meg, hogy valódi bármixerré válhass. A gin alapú koktélok mellett mixereink számos standard italt is kevernek, a haladó tanfolyamok tanulói pedig bonyolultabb, különböző földrajzi helyekről származó koktélokat készítenek, hogy profi bartenderré válhassanak. A Mojito Mixeriskolában az oktatók az alapoktól a haladó szintig elkísérnek és a képzés végén munkaajánlat is vár.

 

Monkey 47 Distiller’s Cut Dry Gin

Ez a német gin különlegesség, 47 különböző növényi alapanyagot tartalmaz, amelyek között olyan ritka összetevők is szerepelnek, mint a fenyőtoboz, a fekete ribizli, a camembert sajt és az édeskömény mag. A gin főzési eljárása különleges is, hiszen a manuális eljárás során egyedülálló keverék készül, amelyet több hetes pihentetés és érlelés követ. Az eredmény egy rendkívül bonyolult és intenzív ízű gin, amelyet különleges alkalmakra ajánlanak, ára pedig elérheti a 300 dollárt.

A világ legdrágább gin fajtái monkey 47

Cambridge Distillery Watenshi Gin

Ez a brit gin különlegesség, egy nagyon ritka japán virág, a gyöngyvirág szirmait tartalmazza, amelyeket kifejezetten a Cambridge lepárlónak szállítanak. A virágokat egyenként gyűjtik össze, majd alkoholban áztatják, hogy kivonják az aromákat és az ízeket. A gin többi alapanyaga is különleges, tartalmaz például zöld teát, levendulát és borókabogyót. A Watenshi Gin ára nagyon magas, meghaladja az 1800 dollárt.

Cambridge Distillery Watenshi Gin - A világ legdrágább ginjei

Nolet’s Reserve Dry Gin

Ez a holland gin egyedülálló azáltal, hogy egy speciális tölgyfahordóban érlelik, amely karamell és vanília jegyeket ad hozzá. Az érlelési folyamat hat hónapig tart, és a gin ezt követően kerül palackozásra. A Nolet’s Reserve Dry Gin ára több mint 700 dollár, és csak korlátozott mennyiségben kapható.

Nolet's Reserve Dry Gin - A világ legdrágább ginjei

Audemus Spirits Pink Pepper Gin

Ez a francia gin a pink peppert, vagyis a rózsaszín borsot használja a főzés során, amelyet kiegészít egyéb ritka alapanyagokkal, mint például a tonka bab, a keserű mandula és a mézeskalács fűszerkeverék. Az Audemus Spirits Pink Pepper Gin különlegessége, hogy kézzel készítik a legmagasabb minőségű alapanyagokból, és ára meghaladja az 1000 dollárt.

Audemus Spirits Pink Pepper Gin -A világ legdrágább ginjei

The Botanist Islay Dry Gin

Ez a skót gin egyedülálló, mert az Islay szigetén található 22 különböző növényfajtát használja az íz és az aroma létrehozásához. A gin egyedi és bonyolult íze miatt nagyon népszerű, és az ára eléri az 500 dollárt.

The Botanist Islay Dry Gin - A világ legdrágább ginjei

Hernö Gin Blackcurrant

Ez a svéd gin a fekete ribizli ízére épül, amelyet a Hernö Gin alapjául szolgáló kiváló minőségű alapanyagokkal kombinálnak. A Hernö Gin Blackcurrant különlegessége, hogy kézzel készül egy kis svéd faluban, és ára meghaladja a 400 dollárt.

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz.

A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is indít barista és mixertanfolyamokat. Sopron, Miskolc, Szeged, Szolnok, Szentes, Hévíz, Hódmezővásárhely, Gyöngyös, Győr, Békéscsaba, Cegléd, Baja, Kecskemét, Szombathely, Veszprém, Szekszárd, Székesfehérvár, Zalaegerszeg.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...