Barion Pixel
menu

Címke: mixersuli

2020. május 08., 00:00
Whisky alapok – Irish Whiskey

Az Ír whiskey Nagy vonalakban, alapanyagában, készítésében és előírásaiban is megegyezik a skót whiskyvel, azonban két jelentős különbség miatt jellege mégis egészen más. A malátázás végén a gabona magvakat nem tőzegfüstön szárítják, hanem szagtalan, forró levegővel, ezért elmarad a füstös illat és íz. A skóciai kétszeres desztilláció helyett az ír whiskeyt háromszor párolják le (szakaszos […]

Bővebben...

2020. március 24., 00:00
Szénhidrát csökkentett italok a bárpultban! Mixertanfolyam 6#

Szénhidrát mentes Alkoholos Italok Először is beszéljünk arról, milyen szénhidrát mentes opciók léteznek. Ha őszinte akarok lenni, csekély számú a lehetséges variációk száma, ugyanis a legtöbb koktél tartalmaz valamilyen édesítőt, hogy balanszba hozza a keserű vagy a savanyú ízeket. De ne aggódj, az alábbiakban felsorolunk pár variációt, melyeket szinte bármelyik bárban megrendelhetsz. Kérd tisztán…! A […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. október 09., 00:00
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése

A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]

Bővebben...

2018. október 04., 00:00
A világ 50 legjobb bárja 2018-ban

Minden évben, így 2018-ban is elkészült a lista a világ legjobb bárjairól. A listán számos bárt megtalálunk a világ minden pontjáról. Az első helyre egy híres brit bár került, míg a top 10-ben a világ számos pontján újonnan nyitott bár is helyet kapott. A listában a legerősebb nemzet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 07., 00:00
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai

A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. augusztus 03., 00:00
Whiskey 1,2 millió dollárért?

Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]

Bővebben...

2018. március 30., 00:00
Martini vs. Manhattan

Kissé feleslegesnek tűnhet, hogy két klasszikus koktélt hasonlítunk össze. Olyan érzés, mintha Meryl Streepet és Sally Fieldet megkérnénk, hogy küzdjenek meg egymással a ringben. De így megérthetjük a két klasszikus koktél közötti különbséget – és számos hasonlóságot -, valamint nemcsak abban segít, hogy jobban értékeljük azokat, hanem egyfajta betekintést kapunk, hogy igen komoly történelmi hátterük […]

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...