Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam
2018. október 08. 00:00
A szárazjég használata a bárpultban!
Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra is.
A legprofibb a szárazjégben
A 12 éves tapasztalattal rendelkező cég 2008 óta foglalkozik a szárazjég értékesítéssel és szárazjég házhozszállítással is. Kiszolgálják a nagy ipari partnereket és a lakossági vevőket egyaránt. A szárazjéghez igénynek megfelelően biztosítanak tároló dobozokat és konténereket is.
A szárazjég -78,5°C-os szén-dioxid gáz, amely szilárd halmazállapotban van. Víztartalma nincs — háromszor jobban hűt a víz-jégnél — csíra- és baktériummentes — nehezebb a levegőnél — nem gyúlékony — nincs elektromos töltése — felmelegedés után szublimál, azaz olvadás nélkül, közvetlenül gázzá alakul, nincs végtermék. Élelmiszerrel közvetlenül is érintkezhet!
Íme néhány koktél, amelyek a száraz jég használatával készülnek:
Ha Te is szeretnéd kipróbálni a Molekuláris mixológiát és szívesen megkóstolnád a koktélokat ehető formában is, akkor látogass el a Mojito Mixeriskolába, ahol a mixertanfolyamokon megismerheted a koktélok izgalmas világát.
A mixer képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bármixer bizonyítványt és egy ajándék boston shakert is kapsz. Részletfizetést biztosítunk minden hallgatónknak. A mixer tanfolyamok elkezdéséhez nincs szükség előképzettségre és nálunk nincsenek rejtett költségek!
Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...