Barion Pixel
menu

Különleges koktél és kávé trendek

2017. augusztus 31. 00:00

Koktél és kávé trendek a nagyvilágban!

Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat. 

Koktél és kávé dekor magas fokon!

Először a múlt évben mutatkozott be az a bartender, aki Picassói ügyességgel jelenítette meg műveit a limitált kiadású koktélokon. Rush Limbu, a hongkongi, Langham Hotel bárja, az Artesian bartendere az Art Basel Hong Kong kiállításra tervezett a koktéloknak egy olyan limitált sorozatát, amit ikonikus műalkotások inspiráltak.

mixer_kepzes_tanfolyam

A bartender ételfestéket tojásfehérjével kevert össze, majd trükkös és bonyolult mintázatot rajzolt, mint  Vincent van Gogh Csillagos éj felhői, vagy akár Salvador Dali Az emlékezet állandósága című képen látható órák, de még Piet Mondrian Tableau I. vonalai és színblokkjai is megjelennek az italokon. Ezek a mesterművek elkészítése természetesen hosszabb ideig tartott, mint a hagyományos italoké, éppen ezért csak előrendelés alapján, korlátozott számban készítették.

mixer_kepzes_tanfolyam

Lee Kang-Bin, dél-koreai barista a tejhabra készíti el a műalkotásokat. A férfi a közelmúltban gyűjtötte össze a „CreamArt” alkotásait, amit a szöuli kávézójában kínál a vendégek számára. Közösségi oldalain folyamatosan publikálja a művészi cappuccinokat.

mixer_kepzes_tanfolyam

Rengeteg időt töltött a bonyolult rajzok elkészítésével, valamint a stabil textúra érdekében hideg krémet használ a munkáihoz. Lee idővel felmérte képességeit és kitapasztalta, hogy melyik szirup, étel színezék és édesítő por alkalmas a leginkább a festéshez, illetve melyik az a kombináció, aminek az íze jól illik a kávéhoz. Palettaként apró poharakban előre bekevert színek sorakoznak fel. Könnyedséggel varázsolja elő a képeket, műveinél olyan eszközöket használ, mint egy mini kanál, egy apró jégcsákány és még egy tűhegyes toll szerű kelléket a vonalakhoz és a finom élek rajzolásához.
Baristaként semmilyen előképzettsége sem volt a festéshez, de a sok gyakorlás jobbá tette. Az egyszerű formák, mint például a medve minta, általában egy perc alatt le lehet festeni, de a világhírű-mesterművek cappuccino verziói, mint Edward Munch A sikoly című képe, akár egy órát is igénybe vehet, emiatt korlátozta a rendelések számát, egy nap mindössze 3 ilyen kérést teljesít.

mixer_kepzes_tanfolyam

Ha már a különlegességekről van szó, mindenképp érdemes megemlíteni a hongkongi Aqua bar koktélját, a gyönyörű stílusjegyekkel felruházott Rooster Me Luck italt. A díszítés egy vékony lapra van nyomtatva, amit óvatosan a koktél tetején lévő tojáshab rétegre kell fektetni, így a tojáshabbal tökéletesen összeolvad a sokszínű és bonyolult minta, amit Simone Rossi bartender tervezett. A vendégek csalogatásának egyik legkönnyebb módszere a különböző képek, illusztrációk megjelenítése az italokon.

mixer_kepzes_tanfolyam

A legjobb hatás elérése érdekében, az olasz bartender először a helyi cukrászdákat kereste fel, hogy készítsék el a mintát hasonlóan, mint a tortákra, „de azok a lapok könnyen elolvadtak” -mesélte Rossi az ázsiai Drink Magazinnak. „Aztán felfedeztük, hogy az ehető rizspapírra könnyedén lehet nyomtatni. ” Így tehát  a bár befektetett egy nyomtatóba és ehető tintákba, így saját maguk készítik el az illusztrációkat a rizspapírra.

Az előkészítés során a bár csapata gondoskodik a rizspapírok formára vágásáról és szárazon tartásáról. Amikor az ital – a gin, a Cocchi Rosa,  a matcha, a citrom, a yuzu és a kínai fehér barack püré – rendelésre kerül, óvatosan a tetejére fektetik, végeredményként egy gyönyörű koktélt prezentálnak a vendég elé. A rizspapír a tojáshabbal keveredik, de a minta a koktél tetején marad és nem mozdul el.

Három könnyű – pontosabban egy könnyű és két festett – módja van, hogy az italaink igazi remekművekké váljanak. Mindannyian tisztában vagyunk a közösségi média pozitív hatásaival egy-egy ital értékesítésében, szóval egy jó megjelenésű ital, remek fotó és érkeznek a vendégek.

A standard és különleges koktélok elkészítése is érdekel? Szeretnéd Te magad készíteni kedvenc italaidat? A Mojito Mixeriskola tanfolyamain elsajátíthatod mindazt a tudást, amivel magabiztosan állhatsz a bárpult mögé. Ne maradj le a szeptemberi képzésekről! 

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...