Hírek

Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

By július 2, 2019 No Comments

Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum.

A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt tettek a rumos hordókba, hogy édesebbé tegyék azt. De ennek ellenére az Amerikai Egyesült Államokban csak a 2010-es évek közepén terjedt el. Ez Alexandre Gabrielnek, a Maison Ferrand munkatársának és a történész David Wondrich kollaborációjának köszönhető, hiszen ők alkották meg a történelmi ihletésű Stiggins’ Fancy Plantatium Pineapple Rum-ot.

A Charles Dickens által kitalált karakter, Reverend Stiggins után elnevezett ananászos rum a modern verziója az 1700-as években népszerű italnak. A Stiggins’ rumot Victoria ananásszal érlelik és desztillálják. Ez egy olyan termékké nőtte ki magát, ami az ízesített szeszes italok kategóriáján kívül létezett, mégis a bártenderek egyik kedvence lett. Alább található néhány recept, amihez tökéletes alapul szolgálhat az ananászos rum.

Golden Handcuffs

Hozzávalók:
3 cl Plantation Pineapple Rum
3 cl Aperol
1,5 cl Swedish punsch
1 öntet Angostura bitters

Pohár:
Rocks

Díszítés:
narancs karika

Elkészítés:
keverjük össze a hozzávalókat egy keverőpohárban. Szűrjük egy nagy jéggömbre. Díszítsük narancs karikával.

Fairbanks Loan No. 2

Hozzávalók:
2 cl gin
2 cl Stiggins’ Fancy Plantation Rum
1 cl Lilletperitif
0,75 cl méz szirup
0,75 cl citromlé
0,75 cl limelé

Pohár:
Cocktail

Díszítés:
citrom twist

Elkészítés:
Rázzuk össze egy shakerben a hozzávalókat és szűrjük egy lehűtött koktélos pohárba. Díszítsük citrom twisttel.

Hey Baby, Que Paso?

Hozzávalók:
6 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
1,5 cl málna szirup
1,5 cl limelé
0,75 cl amaro Sfumato

Pohár:
Nick&Nora

Díszítés:
lime karika

Elkészítés:
tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és alaposan rázzuk össze. Szűrjük egy jéggel teli Nick&Nora pohárba és díszítsük lime karikával.

Pineapple Cooler

Hozzávalók:
5 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
2 cl falernum
2 öntet Angostura Bitters
tonik feltöltés

Pohár:
Collins

Díszítés:
narancs twist

Elkészítés:
Keverjünk össze minden hozzávalót egy Collins pohárban majd díszítsük narancs twisttel.

Bliss Point

Hozzávalók:
5 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
1,5 cl grapefruitlé
1,5 cl limoncello
1,5 cl limelé
0,75 cl gyömbér szirup
0,75 cl tojásfehérje

Pohár:
Coupe

Díszítés:
Peychaud’s bitters

Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk össze jég nélkül (dry shake). Majd adjunk hozzá jeget és rázzuk addig, amíg jól le nem hűl. Szűrjük pohárba és díszítsük pár csekk Peychaud’s biters-el.

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

 

Leave a Reply