Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
2019. július 02. 00:00
Mindent az Ananászos Rumról
Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum.
Az ananászos rum története
A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt tettek a rumos hordókba, hogy édesebbé tegyék azt. De ennek ellenére az Amerikai Egyesült Államokban csak a 2010-es évek közepén terjedt el. Ez Alexandre Gabrielnek, a Maison Ferrand munkatársának és a történész David Wondrich kollaborációjának köszönhető, hiszen ők alkották meg a történelmi ihletésű Stiggins’ Fancy Plantatium Pineapple Rum-ot.
A Charles Dickens által kitalált karakter, Reverend Stiggins után elnevezett ananászos rum a modern verziója az 1700-as években népszerű italnak. A Stiggins’ rumot Victoria ananásszal érlelik és desztillálják. Ez egy olyan termékké nőtte ki magát, ami az ízesített szeszes italok kategóriáján kívül létezett, mégis a bártenderek egyik kedvence lett. Alább található néhány recept, amihez tökéletes alapul szolgálhat az ananászos rum.
Golden Handcuffs
Hozzávalók:
3 cl Plantation Pineapple Rum
3 cl Aperol
1,5 cl Swedish punsch
1 öntet Angostura bitters
Pohár:
Rocks
Díszítés:
narancs karika
Elkészítés:
keverjük össze a hozzávalókat egy keverőpohárban. Szűrjük egy nagy jéggömbre. Díszítsük narancs karikával.
Fairbanks Loan No. 2
Hozzávalók:
2 cl gin
2 cl Stiggins’ Fancy Plantation Rum
1 cl Lilletperitif
0,75 cl méz szirup
0,75 cl citromlé
0,75 cl limelé
Pohár:
Cocktail
Díszítés:
citrom twist
Elkészítés:
Rázzuk össze egy shakerben a hozzávalókat és szűrjük egy lehűtött koktélos pohárba. Díszítsük citrom twisttel.
Hey Baby, Que Paso?
Hozzávalók:
6 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
1,5 cl málna szirup
1,5 cl limelé
0,75 cl amaro Sfumato
Pohár:
Nick&Nora
Díszítés:
lime karika
Elkészítés:
tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és alaposan rázzuk össze. Szűrjük egy jéggel teli Nick&Nora pohárba és díszítsük lime karikával.
Pineapple Cooler
Hozzávalók:
5 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
2 cl falernum
2 öntet Angostura Bitters
tonik feltöltés
Pohár:
Collins
Díszítés:
narancs twist
Elkészítés:
Keverjünk össze minden hozzávalót egy Collins pohárban majd díszítsük narancs twisttel.
Bliss Point
Hozzávalók:
5 cl Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum
1,5 cl grapefruitlé
1,5 cl limoncello
1,5 cl limelé
0,75 cl gyömbér szirup
0,75 cl tojásfehérje
Pohár:
Coupe
Díszítés:
Peychaud’s bitters
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk össze jég nélkül (dry shake). Majd adjunk hozzá jeget és rázzuk addig, amíg jól le nem hűl. Szűrjük pohárba és díszítsük pár csekk Peychaud’s biters-el.
Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!
További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).
Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...