Szuper koktélok márciusi partikhoz!
2019. március 18. 00:00
Koktélok egy jó márciusi partihoz!
Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az alapfokú mixer képzésünk során is megtanulhattok.
Menő márciusi koktél receptek:
I. SODA JERK:
Hozávalók:
6 cl Blanco tequila
1,5 cl Campari
1,5 cl limelé
1,5 cl passion fruit püré
1,5 cl vaníliás agave szirup*
1,5 cl tojásfehérje
6 cl cream soda (vaníliás, málnás szénsavas üdítő)
Díszítés:
limehéj
Pohár:
Collins
Elkészítés:
Adjunk minden hozzávalót egy shakerbe (kivéve a cream soda-t) és rázzuk össze jég nélkül. Ezután adjunk hozzá jeget és rázzuk össze így is jó alaposan. Szűrjük egy jéggel teli Collins pohárba. Töltsük fel a cream soda-val és díszítsük limehéjjal.
*Vaníliás agave szirup: Keverjünk össze 120 ml agave szirupot és ugyanennyi vizet, amíg egy homogén folyadékot nem kapunk. Adjunk hozzá egy hosszában félbevágott vanília rudat és fagyasszuk le 12-24 órára mielőtt felhasználjuk.
II. POUR MA GUELE:
Hozzávalók:
4,5 cl gin
4,5 cl száraz vermouth
4,5 cl jéghideg víz
0,75 cl Maraschino likőr
0,75 cl Verjus blanc
3 öntet narancs bitter
2 öntet St. George Absinthe Verte
1 teáskanál morzsolt kínaifahéj
1 citrom peel szárítva
citromhéj
grapefruit héj
Díszítés:
szárított rózsabimbó
Pohár:
boros vagy Coupe
Elkészítés:
Adjunk minden hozzávalót egy keverőpohárba jég nélkül és keverjük össze alaposan. Egy kicsi edénybe tegyük bele a kínai fahéjat és a szárított citrom peel-t és óvatosan gyújtsuk meg. Ha már elkezd füstölni, fordítsuk fölé a poharunkat úgy, hogy a füst benne maradjon. Tartsuk így 20-30 másdopercig. Az előzetesen összekevert italt szűrjük a pohárba és permetezzük citrom és grapefruit héj olajjal.
III. COLLETTI ROYALE
Hozzávalók:
4,5 cl tequila
1,5 cl Cointreau
1,5 cl St-Germain
1,5 cl vérnarancslé
1,5 cl frissen facsart limelé
2 öntet narancs bitter
3 cl rozé pezsgő
Díszítés:
vérnarancs karika
Pohár:
boros
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót, kivéve a pezsgőt egy shakerbe és rázzuk össze jéggel. Szűrjük friss jéggel teli pohárba majd töltsük fel pezsgővel és díszítsük vérnarancs karikával.
IV. SAZERAC
Hozzávalók:
1 db Absinth cukorka
3 öntet Peychaud’s bitter
2 öntet Angostura bitter
6 cl whyskey
Díszítés:
citrom peel
Pohár:
Rocks
Elkészítés:
Futtassunk körbe egy poharat Absinth-tal úgy, hogy minden felesleget lecsepegtetünk róla és tegyük félre. Egy keverőpohárban törjük össze muddlerrel a cukorkát és keverjük össze a bitterekkel majd adjuk hozzá a whyskeyt és a jeget. Szűrjük az előkészített pohárba és díszítsük citrom peelel.
V. SNAP, CHAT & RUM
Hozzávalók:
4,5 cl érlelt rum
3 cl frissen facsart limelé
2,2 cl cukorszirup
4,5 cl cukorborsó és édeskömény püré
Díszítés:
édeskömény levél
Pohár:
Coupe
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy shakerbe és rázzuk jól öszse jéggel. Szűrjük egy Coupe pohárba és díszítsük az édeskömény levelével.
VI. DIRTY OAXACAN
Hozzávalók:
6 cl mezcal
3 cl extraszáraz vermouth
1,5 cl olívabogyó lé
Díszítés:
Olívabogyók
Pohár:
Martini
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy keverőpohárba és keverjük jól össze. Szűrjük Martinis pohárba és díszítsük pálcikára tűzött olívabogyókkal.
VII. BUSY BEE
Hozzávalók:
6 cl gin
1,5 cl sós uborkalé*
1,5 cl méz
0,75 cl frissen facsart citromlé
Díszítés:
rozmaring ág
Pohár:
Coupe
Elkészítés:
Minden hozzávalót rázzunk össze egy shakerben jéggel majd szűrjük pohárba és díszítsük rozmaring ággal.
*sós uborkalé: turmixoljuk össze 1 meghámozott kígyóuborkát és szűrjük le. Adjunk némi sót az így kapott léhez. Hűtve tároljuk.
Forrás és képek: Liquor.com
Ha érdekel a koktélok világa és szívesen dolgoznál bartenderként, jelentkezz Alapfokú mixer tanfolyamunkra! Következő beiratkozás és tanfolyam kezdés: 2019. március 19.
Ha profi bármixerré és/vagy baristává szeretnél válni, válaszd a Profi Mixer Csomagot vagy a Profi Barista Csomagot, amihez ajándék tanfolyamot is kapsz. Ha a barista szakma is érdekel válaszd a kettő az egyben tanfolyamunkat, mellyel 10.000.- Ft-ot spórolhatsz meg! Részletek itt: Kettő az egyben Mixer és Barista tanfolyam
Gyakran ismételt kérdésekre itt találod a válaszokat.
Jelentkezés és információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...