Barion Pixel
menu

Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

2017. december 22. 00:00

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit!

Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz előre és építsd fel a a karrieredet az új évben! Ne maradj le az alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending és az egyéni mixer képzésekről!

Az ananászos és kókuszos daiquiri-k lelke!

Az ananász és a kókusz jól illik egymáshoz és igazán édessé varázsolja a Daiquiri koktélt. Az esős, hideg időben is trópusi hangulatot csempészhetünk a partikba. Egy kis csípős fűszerezéssel pikáns italhoz juthatunk, ami egyensúlyba hozza az édes összetevőket. A Daiquirinek ezt a variációját zúzott jéggel készítjük blenderben, hogy krémesebb és lágyabb legyen a koktél textúrája. Egy könnyed, fűszeres koktél keresel? Akkor készítsd el ezt az italt és élvezd az ízek harmóniáját!

mixer_kepzes_tanfolyam

Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Hozzávalók:

6 cl rum
6 cl ananászlé
3 cl kókusztej
1-2 teáskanál jalapeño szirup (attól függően mennyire édes és erős a szirup)
1/2 lime leve
1/2 vagy 1 pohárnyi jég

Díszítés: Crustázzuk a poharat Tajín fűszerrel (mexikói chilei lime fűszerkeverék) és helyezzünk a pohárszélére egy ananászcikket.

Elkészítés:
Készítsd elő a díszítést, valamint a poharakat, amiben szervírozod az italt. Tedd a blenderbe az összes hozzávalót és mixeld össze. Töltsd ki a poharakba, díszítsd és szervírozd a vendégeidnek.

Frozen Daiquiri variációk:

A frozen, fűszeres, kókuszos daiquiri egy igazán különleges ital, amely az édeskés kókusz és a friss lime savanykás ízeinek keverékéből, valamint a Cayenne bors pikáns aromájából nyeri erejét. Az eredeti recept nagyon finom, de az ital még további ízesítéssel is elkészíthető, ami még különlegesebbé teheti az élményt.

Ha szeretnénk egy még intenzívebb kókuszos ízt elérni, akkor kókusztej helyett használjunk kókuszkrémet. Ez sűrűbbé és krémesebbé teszi az italt, valamint a kókusz ízét is fokozza.

mango ananász kókusz daiquiri

Ha nem rajongunk a csípős ételekért, akkor a Cayenne bors helyett érdemes lehet chili paprikát vagy szárított paprikát használni az ital ízesítéséhez. Ezek a fűszerek is intenzív pikáns ízt adnak az italnak, de nem annyira erősek, mint a Cayenne bors.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor készítsük el az italt ananász ízesítéssel is. Ehhez egyszerűen adjunk hozzá egy kis friss ananászlevet a fent említett alapanyagokhoz, majd keverjük össze azokat az eredeti recept szerint. Az ananász édeskés, gyümölcsös íze tökéletesen passzol a kókuszos-lime ízekhez, és igazán exotikus élményt nyújt.

Végül, ha valami igazán látványosra vágyunk, akkor készítsük el az italt koktélparadicsomokkal és zöld mentalevelekkel díszítve. Ezek a dekorációk nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem frissítő hatásukkal még teljesebb élményt nyújtanak.

Reméljük, hogy ezekkel a kiegészítő ötletekkel még jobbá tehetjük az élményt, amikor otthonunkban elkészítjük ezt a fantasztikus italt!

Tanulj a Bacardi Mojito Mixeriskolában!

Reméljük tetszett a Liquor magazin receptje, amit a Mojito Mixeriskola is ajánl az ünnepi partikhoz. Ha szívesen kipróbálnád magad a bárpult mögött és Te magad szeretnéd készíteni a kedvenc koktélodat, akkor látogass el január 10-én, 17 órakor a Mojito Mixeriskolába, ahol lehetőséged nyílik jelentkezni az alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending, vagy az egyéni mixertanfolyamokra. Ha a baráti körödben van olyan, aki imádja a koktélokat, akkor ajándékozz neki mixer tanfolyamot az ünnepekre. Lepd meg egy nem hétköznapi, különleges ajándékkal! A szakmai ismeretek mellett fantasztikus élményekkel és új barátokkal gazdagodhattok. Sőt a mixer hallgatók a képzés végén ajándék Boston shakert is kapnak!

Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával közösen indított Kettő az egyben: mixer és barista tanfolyammal kedvezményesen szerezhetsz két szakmát rövid időn belül, amivel jelentős előnyre tehetsz szert a munkaerő piacon is. A barista és mixer hallgatók számára ajándék továbbképzési tréningeket is adunk: pincér, standolás-elszámoltatás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréninget.

Ne maradj le a barista és mixertanfolyamokról,
Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...