Hírek

Kedvenc márkáink

By szeptember 17, 2018 No Comments
BACARDI

Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI.

A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de Ron BACARDI”) személyes felügyelete alatt.

A Bacardi cég ma is családi kézben van, még mindig Don Facundo Bacardí leszármazottjai irányítják, és továbbra is ragaszkodnak azokhoz az előírásokhoz, melyeket a cégalapító több mint 150 éve lefektetett.

MARTINI

A márka tulajdonosa 1863-ban alapította Torinóban a Martini & Rossi céget. A vermuthok királynője. Sokan Bianchissimo-ként, azaz a legfehérebbként is ismerik, a vanília szirmok lágy érintése ismerős lehet ajkainknak. Az 1910 óta többszörösen díjazott, Pessione-i “gyönyörű hölgy” a legmagasabb elismerésnek örvend.

A Bianco az ízek gazdagságát rejti. A trebbianoi szőlőből készült boralap dísze a vanília virág vonzerejében testesül meg.

BOMBAY SAPPHIRE

A Bombay Sapphire London száraz gin az igazi ínyencek itala, szakemberek elismerése övezi. A Bombay Sapphire tízféle növényi összetevőből, csúcsminőségű, Skóciai gabonából és az abból származó gabonapálinkából készül, egyedülálló hagyományos elkészítési módszerrel, infúziós eljárással. Így kapja a Bombay Sapphire London Dry Gin kivételesen finom, lágy és telt ízét, mely azoknak is vonzó, akik korábban nem szerették a gint.

A németalföldi szabadságharc fontos állomása volt 1585, mikor Anglia csapatokkal támogatta a holland szabadságharcot a spanyol uralommal szemben, és segítette Hollandia függetlenedését a spanyol birodalomtól. Itt ismerték meg a jenevert, a holland gint, ami a ma is ismert gin elődje, amit természetesen hazavittek Angliába.

A Bombay gin története 1761-ben kezdődött, amikor megszületett a Bombay Original. Ekkor még csak 8 összetevőből állt a már akkor is különlegesnek számító Bombay gin, a malagétabors és jávai bors csak később került az italba. Az üvege is más volt, a Bombay gin jellegzetes emblémái, a zafír és Viktória királynő arcképe csak az 1950-es években került az üvegre.

DEWAR’S WHSKY

A Dewar’s 12 szívét az Aberfeldy Single Malt adja, a blend minden egyes, különös figyelemmel válogatott alkotórésze legalább 12 éves.

A Skócia válogatott vidékeiről származó legfinomabb whiskyk találkozásának eredményét a „házasítás” során különleges tölgyfahordókban pihentetik tovább, így jön létre e lágy, harmonikus skót whisky tökéletes egyensúlya.

A Dewar’s 12 számozott palackokban kerül forgalomba, amivel egyediségét jelzi és a minőség garanciája. Gazdag, gyümölcsös édesség jellemzi, lágy, telt, érett whisky enyhe tölgy árnyalattal.

.

ERISTOFF

Időszámításunk előtt 320-ban egy Grúziában uralkodó család Pharnabazus királytól az eristavi, azaz a nemzetvezető nevet kapta. A család 1800-ban a Grúziát meghódító oroszok ellen fordult. Alekszander Erisztov (Eristoff) a család egyik sarja a cár szolgálatába állt. Hűségéért a cár 1857-ben hercegi rangra emelete. A család 1806 óta készített vodkát. Kétféle termékük ismert, az eszenciákkal ízesített Eristoff Brut, illetve a citromízesítésű vodka, mindkettő 37,5% alkoholtartalommal.

A prémium minőségű Eristoff vodka könnyed íze kitűnően illik bármilyen alkalomhoz. Kristály tisztaságát a háromszoros lepárlásnak és faszenes szűrésnek köszönheti. Egyszerűen jégre töltve, narancslével tökéletes felfrissülést hoz!

GREY GOOSE

A Grey Goose vodka ötszörös desztillációval, kitűnő francia búzából, a Massive Central forrásvízéből, és a cognac készítésének ősi tudományával készül.

Kristálytiszta és lágy, száraz gabona-aromával és egy selymesen lágy utóízzel. Már 1998-ban, a gyártás első évében, „a világ legfinomabb vodkájának” nevezi a Chicagoi Égetett szesz Tesztelő Intézet és ugyanebben az évben San Francisco-ban elnyerte a Szeszes Italok Világbajnokságának Platina díját. A Luxury Brand Status Index felmérése alapján a luxus termék fogyasztók által leginkább preferált vodka a Grey Goose, 2006-ban pedig a Marketwatch magazin egyszerűen „az év legjobb szeszesital márkájának” nevezte. Nem is csoda, ha a Grey Goose márkát világszerte legendaként tisztelik és azonosítják a szuper prémium luxus-vodkával.

A Grey Goose 3 féle ízesített verzióban is elérhető: citrom, narancs és körte.

WENNEKER LIKŐRCSALÁD

A Wenneker Distilleries 100%-ban családi tulajdonban lévő vállalat, amely kiválló minőségű likőrök és szeszesitalok gyártását és értékesítését végzi. Ezt a minőséget bizonyítja a rengeteg díj, amit az évek során a Wenneker ital család nyert. A Wenneker likőrcsalád 40 ízével biztosítja, hogy a bártenderek izgalmas koktélokat és long drinkeket készítsenek. A Wenneker likőrök tökéletesen fogyaszthatók jégre töltve, fagylaltokhoz és gyümölcssalátákhoz egyaránt.

.

 

    

Leave a Reply