Barion Pixel
menu

Címke: rum

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...

2020. július 14., 00:00
A nagy klasszikusok 1.rész – #Mixer Tanfolyam

A nagy klasszikus koktélok: Blue Hawaii – Punch-ok.. Azon gondolkoztam, hogyan is lehetne rendszerezni a bemutatni kívánt italokat és arra jutottam,  hogy közelítsük meg ezt a kérdés a folyton változó „Divat” alapján. Mert ami egyszer menő, az lehet holnap már „égő”. De attól még objektív szempontok alapján, lehetnek szakmailag korrekt italok, sőt.. Blue Hawaii Egy […]

Bővebben...

2020. március 11., 00:00
A Havanna Club története, fajtái! Mixertanfolyam 4#

  A kubai rum történetének kezdete a 15. századra datálható, feltehetően ez időtájt kezdtek a cukornád levéből párlatot készíteni . A cukrot Kolumbusz Kristóf vitte be Kubába, aki a Kanári-szigetekről származó cukornádpalántákban hatalmas potenciált látott. 1493-tól megindul a termesztés Kubában ami a legzamatosabb és legmagasabb cukor koncentrátumú cukornádat eredményezi. Ezekben az időkben egy hatalmas űrt […]

Bővebben...

2019. július 02., 00:00
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

Mindent az Ananászos Rumról Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum. Az ananászos rum története A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt […]

Bővebben...

2019. március 11., 00:00
3 érdekes koktél az újonnan nyílt Obispo-ból

Obispo híres koktéljai Ha Thad Vogler bártenderről csak néhány dolgot jegyzünk meg, akkor az legyen az, hogy nagy tisztelettel van az alapszeszek iránt és az, hogy nagyon ért a térkihasználáshoz. Két San Francisco-i bárja (Bar Agricole, Trou Normand) mellé most végre megnyílt a várva várt Obispo is. Két régebbi helye a mezőgazdasági eredetű alkoholok köré […]

Bővebben...

2019. január 03., 00:00
Francisco “Don Pancho” Fernandez: Yolo rum

A Yolo rum megalkotója, a kubai Francisco Fernandez 1938-ban született Kubában, apja a borszakértő Don Antonio Fernandez Castro volt. Don Pancho gyermekkorától kezdve ismerte a rum és az alkoholok világát, gyakran segített apjának a cukornád ültetvényeken. Később mikrobiológus végzettséget szerzett és Ramon Fernandez Corrales segítségével a kubai stílusú rumkészítést tanulmányozta. A ’70-es években ifj. Fernandez […]

Bővebben...

2018. december 28., 00:00
A legjobb rumok 15.000 Forint alatt

Az alábbi lista a rumok tekintetében olcsónak, de mégis minőséginek nevezhető márkákról készült a teljesség igénye nélkül, csupán tájékoztató jelleggel. Brugal 1888 0,7 l, 40% A Brugal 1888 rum származási helye a Dominikai Köztársaság.  Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, érlelése 12 éven át történik Oloroso sherry -hordóban. Ár: 15.250 Forinttól Szín: Az ital színe csodálatos mély borostyánsárga. Illat: A Brugal 1888 rum illatának […]

Bővebben...

2018. december 31., 00:00
Pezsgő és Piña Colada

Ez a recept Chris Moore díjnyertes koktéljának az adaptációja. Chris Moore a The Savoy hotel London Beaufort bárjában főbartender. A hotel eleinte a pezsgőválsztékáról volt híres, de az igények változásával inkább áttértek a koktélokra – így jött létre ez a pezsgő alapú ital is. Az összetevők megmaradtak, de az arányuk változott egy keveset a megalkotása […]

Bővebben...

2018. november 12., 00:00
Havana Club Professional Edición B – egy testes, füstös rum

A Havana Club Professional Edición B rum különlegesség A Havana Club Professional Edición B az előző cikkben szereplő Edición A testvére, ami egy tévedés következtében születhetett meg. Az amerikai blokádoknak köszönhetően a régi bourbon hordók szállítása Kubába elég nehézkessé vált és nagy kavarodások keletkeztek a szállításokban. Így történhetett meg, hogy a megrendelt Islay whiskeys hordók […]

Bővebben...

2018. november 10., 00:00
Havana Club Professional Edición A- Egy testes fehér rum

Az El Floridita. Havana – ha nem a világ – egyik legismertebb bárja ahol több, mint 90 karton rumot adnak el hetente, így ez a hely a Havana Club rum legfőbb felvásárolója. 2017-ben 1500 üveg Havana Club rumot gyártottak le az El Floridita kétszázadik születésnapjának alkalmából. Az El Floridita fő bártendere, Alejandro Bolíviar Rodriguez ötlete […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. április 23., 00:00
Bacardi Añejo Cuatro 4 year old gold rum

2018 áprilisában indították el a Bacardi Añejo Cuatro-t, az ex-bourbon hordókban 4 évig érlelt különleges rumot (Cuatro spanyolul négyet jelent). A Bacardi szerint „ez egy elérhető terméke a prémium italoknak.” Kor: 4 éves Kategória: Karibi Melasz Arany (Caribbean Molasses Gold) Származás: Puerto Rico Külső megjelenés:  Tiszta, aranyszínű (SRM:10) Aroma: Vanília, karamell, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, valamint a Bacardi […]

Bővebben...

2018. február 08., 00:00
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón

Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]

Bővebben...

2017. december 11., 00:00
Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum a legjobb lélekmelegítő! Ez a forró vajas, rumos koktél egy meleg, nyugtató ital, ami a testünknek és a lelkünknek is jól esik ezekben a hideg téli napokban. A vaj hozzáadása az italhoz kissé szokatlannak tűnhet, de a krémes vaj gazdagítja a Hot Buttered Rum koktélt, ami nem egy hétköznapi hozzávaló. Míg néhány receptben […]

Bővebben...

2017. június 27., 00:00
Cachaça

Cachaca – egy igazi Brazil nemzeti párlat! A cachaça világszerte ismert márkává kezd válni. Habár, az Új Világ alkoholja aligha nevezhető új keletűnek. 1532-ben a portugál cukorgyártás Brazíliába költözött, és a cachaça előállításához szükséges növény, a cukornád lepárlása röviddel ezután kezdődött. Manapság, a cachaça a legnépszerűbb alkoholos ital Brazíliában, több ezer olyan márka létezésével, amely […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Hordók a felhők között

Az érlelt rumokról Szép látvány, már csak belegondolni is felemelő, de igazi élményt a bennük lévő ital nyújthat. De mi is van bennük ott fent a magasban? Meglepő módon éppen rum. Mégpedig az a rum, amelyről igazán sok minden eszünkbe juthat. Például a buja karibi strandok, az egzotikus kreol szépségek, a fülledt hangulatú parti bárok […]

Bővebben...